Bøger

sunny days (1)Vil du vide mere om træningsteknikker, hundes adfærd, kropssprog og kommunikation mv? Herunder er en række fantastiske bøger som kan inspirere og hjælpe os til at forstå Hundedyret bedre.

Christina Ingerslev : Politikens Hundeskole

Rigtig god grundbog der henvender sig både til nybegyndere og mere erfarne hundeejere, og beskriver hvordan du lærer din hund de grundlæggende færdigheder og for de lidt mere øvede er der mere avancerede tricks og udfordrende øvelser til hunden.

Christina Ingerslev og Karen S. Ulrich : KLIK dig til succes

Træningsbibel! Bogen kommer hele vejen rundt om klikkertræningens mange facetter og fantastiske anvendelsesmuligheder i både teori og praksis. Klikkertræning er meget mere end det at bruge et markørsignal i træningen, og her får du en grundig indføring i teknikkens redskaber og en lang række forslag til den praktiske anvendelse i din egen træning.

Turid Rugaas : På talefod med hunden – de dæmpende signaler

Hunde bruger dæmpende signaler hele tiden, men de fleste mennesker lægger sjældent mærke til dem – eller misforstår, hvad hunden prøver at fortælle. Lillebitte bog med masser af guldkorn – ved at lære om dæmpende signaler, og selv bruge disse, kan man forbedre kommunikationen med sin hund.

Jean Donaldson : The Culture Clash

Bogen der revolutionerede opfattelsen af hundes adfærd og relationen mellem hund og menneske. Hunde er komplekse væsner som mennesker skal tage sig tid til, at forstå, for at leve harmonisk sammen. Læs bogen!

Karen Pryor : Don’t Shoot the Dog! The new art of teaching and training

En klassiker om at træne forskellige typer dyr med positiv forstærkning (forfatteren startede sin karriere med at træne delfiner) Effektive træningsteknikker til hunde, forebyggelse af uønsket adfærd via bl.a. shaping.

Brenda Aloff : Canine Body Language – A Photographic Guide. Interpreting the native language of the domestic dog

En fantastisk guide til at forstå og tolke din hund bedre. Billederne er ikke super kvalitet, men der findes ingen tilnærmelsesvis bedre bog til at vise de mange små nuancer i hundes udtryk og kropssprog.

Christina Sondermann : Leg med din hund

Fællesaktiviteter hund-menneske er til glæde for begge. Hunden får selvtillid og leg styrker båndet mellem hunden og dig. Gå i gang med at lege med din hund – bliv overrasket over din hunds næsearbejde – giv hunden udfordringer med mental træning – overrask din hund med skægge tygge-lege – gør lufteturen til en spændende ekspedition – lav en legeplads i haven – lav en agilitybane i stuen. Gør legene til en fast del af hverdagen!

Patricia McConnel : I den anden ende af snoren

Selvom hunde og mennesker er stærkt knyttede til hinanden, taler vi ikke samme sprog – og der går ofte meget tabt i oversættelsen. Bogen antager hundens perspektiv og forebygger en masse kommunikative misforståelser i en intelligent og humoristisk tone, med anekdoter fra forfatterens lange karriere indenfor adfærdsbehandling og forskning.

Morten Egtved og Cecilie Køste : Klikkertræning for din hund

Folkene bag Canis imperiet giver en grundig indføring i teorien bag klikkertræning, får indsigt i hvorfor hunde gør som de gør, og hvordan de lærer. Med klikkertræning kan du lære din hund alt hvad den fysisk og psykisk er i stand til at gøre, og alle hundeejere kan lære at træne sin hund på denne effektive måde.

Anders Hallgren : Lykkelige, lydige hunde

En klassiker som introducerer at træne udfra forståelse, kærlighed, passende krav og kontakt. Alle hunde har behov for ikke bare at være i familien – men at deltage i den. Træning giver en fordybet kontakt med hunden og en harmonisk hund – naturligvis under forudsætning af, at træningen bygger på venlighed og respekt. En lykkelig hund, der kan lide at være lydig.

Jane Killion : When Pigs Fly – training succes with impossible dogs

Træningsguide til “umulige” hunde. Kald dem stædige, selvstændige, udfordrende – uanset havd, så giv ikke op! Når de gænge træningsmetoder ikke fungerer, kan der være idéer at hente her, til at finde og bygge motivationen og samarbejdet op ved at arbejde MED hundens selvstændige natur i stedet for imod. Forfatteren har vundet adskillige priser på konkurrencebanen  – med sine bullterriere!